Снимање попуњености возила у јавном превозу путника

Назад на вести

02/09/2020

Снимање попуњености возила у јавном превозу путника

Секретаријат за јавни превоз и ГСП „Београд“ су јуче и данас, с почетком примене зимског реда вожње, обавили снимање попуњености возила у јавном линијском превозу путника и поштовања епидемиолошких мера и препорука Градског завода за јавно здравље, у циљу заштите здравља и безбедности.

Попуњеност возила јавног превоза на већини градских линија је у просеку око педесет одсто, саопштио је Секретаријат за јавни превоз. Примећено је да су претходна два дана најоптерећеније линије 17, 18, 23, 29, 33, 37, 48, 56, 95 и 511 и 551 на којима је у појединим поласцима била већа оптерећеност у односу на остале линије. Број путника на овим и свим осталим линијама ће бити и даље праћен и уколико се покаже да понуђени капацитети нису довољни, секретаријат ће интервенисати.

На основу увида на терену, у прва два дана септембра понуђени капацитети су усклађени са превозним захтевима.

И даље више од 90 одсто путника користи заштитне маске у возилима јавног превоза. У мањем броју случајева у појединим возилима уочено је задржавање путника у зони предњих врата, тако да се апелује на све путнике, да у циљу опште безбедности носе заштитне маске, да се не задржавају у предњем делу возила већ да се по уласку померају ка средњем и задњем делу возила, како би ослободили улаз за остале путнике.

ЛИНКОВИ