ПРОМОД - Прва седница Заједничког координационог одбора

Назад на вести

03/06/2021

ПРОМОД - Прва седница Заједничког координационог одбора

02.06.2021

У оквиру пројекта „Модернизација јавног градског превоза у Београду“ који је одобрила и који ће финансирати Влада Јапана, одржан је први састанак Заједничког координационог одбора пројекта (JCC).

JCC чине представници JICA (Japan International Cooperation Agency - JICA) и домаћи стручњаци који представљају организације релевантне за планирање и реализацију јавног превоза у Београду.

Домаћин састанка је био Саобраћајни факултет Универзитета у Београду, који је пружио значајни подршку Секретаријату за јавни превоз у организацији овог скупа.

Састанак је почео тако што је у својству домаћина скупа присутне поздравио Проф. др. Славен Тица.

Затим су се чланове JCC-а и домаћине поздравили и упознали их са детаљима пројекта: Милан Петровић (директор пројекта), секретар Секретаријата за јавни превоз - др Јовица Васиљевић (руководилац пројекта), Mr. ONO Tomohiro (представник JICA из Токија), као и Mr. YAGI Sadayuki (вођа JICA експертског тима) који је одржао презентацију о досадашњим активностима на пројекту и о будућем плану рада.

Након дискусије, чланови Заједничког координационог одбора, су усвојили Матрицу пројекта, План рада, као и предложени састав радних група које ће радити на пројекту ПРОМОД.

ЛИНКОВИ