Снимање попуњености возила на линијама јавног превоза

Назад на вести

06/09/2021

Снимање попуњености возила на линијама јавног превоза

 

Запослени Секретаријата за јавни превоз заједно са ЈКП ГСП „Београд” обавили су 1, 2. и 3. септембра, с почетком примене зимског реда вожње, теренска снимања попуњености возила на линијама јавног превоза путника на територији града Београда.

Упоредо са снимањем на терену, обављена је и анализа података попуњености возила помоћу уређаја за бројање путника.

Снимање је обављено на 15 локација у граду у вршним периодима („шпицевима”) ујутру од 6 до 9 часова и поподне од 15 до 18 часова. Тиме је обухваћено 118 градских и 37 приградских линија, што је укупно 155 линија ЈЛПП-а.

На основу анализе добијених података, од понедељка, 6. септембра, повећан је број возила на линијама број 17, 23, 31 и 37, на којима је, на појединим поласцима, забележена попуњеност од 70 до 80 одсто.

Резултати снимања показују да у вршним периодима, осим на наведеним линијама, није забележена критична попуњеност возила. Највише је заступљена попуњеност од 50 до 60 одсто и то у 50 одсто возила, затим попуњеност од 30 до 50 одсто у 30 одсто возила, попуњеност од 10 до 20 одсто је забележена у 16 одсто возила, а већа попуњеност, од 70 до 80 одсто, забележена је у само четири одсто од укупно прегледаних возила.

Током снимања уочено је да и даље један број корисника превоза не носи заштитну маску, која је обавезна у возилима јавног превоза, а на тај начин не придржавају се епидемиолошких мера против ширења вируса ковид-19 које су на снази.

Секретаријат за јавни превоз апелују на грађане који користе јавни превоз да у возилима увек на лицу имају правилно постављену заштитну маску, као и да се придржавају поштовања свих осталих епидемиолошких мера.

Секретаријат за јавни превоз ће наставити да прати попуњеност возила јавног линијског превоза путника на територији града Београда, као и да благовремено реагује у складу са добијеним снимљеним подацима.

ЛИНКОВИ