Измена режима рада линија јавног превоза на Аеродрому „Никола Тесла“

05/09/2022 - 31/05/2023

Током извођења четврте фазе радова на изградњи приступног пута објектима у оквиру комплекса Аеродрома „Никола Тесла“, у периоду од 06.09.2022. године доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Радови подразумевају укидање привремене окретнице код улаза за VIP кориснике коју су користиле линије А1 и 72, а у циљу изградње планираног паркинга. Возила са линија јавног превоза ће саобраћати на следећи начин:

  • линија бр. 607  ће и даље у смеру према Сурчину саобраћати улицом која од аутопута Београд – Шид води ка Аеродрому, даље десно поред Паркинг гараже и Робно - транспортног центра према Сурчину, при чему ће возила на измењеном делу трасе користити привремено стајалиште испред Паркинг гараже, док ће у смеру према Новом Београду саобраћати од Робно – транспортног центра до привременог стајалишта у висини споменика Николи Тесли, одакле ће саобраћати даље улицом која од Аеродрома води ка аутопуту Београд – Шид и даље редовно;
  • линија бр. 72 ће у смеру према Аеродрому саобраћати од Робно – транспортног центра до привременог долазно/полазног стајалишта у висини споменика Николи Тесли, док ће у смеру према граду саобраћати улицом која од Аеродрома води ка аутопуту Београд – Шид где ће промену смера вршити након „drop off зоне полукружним окретањем улево и даље према Сурчину, при чему ће возила у смеру ка Сурчину користити привремено стајалиште испред Паркинг гараже;
  • линија А1 ће у смеру према Аеродрому саобраћати улицом која од аутопута Београд – Шид води ка Аеродрому поред Музеја ваздухопловства до привременог долазно/полазног стајалишта у висини споменика Николи Тесли, док ће у смеру према граду саобраћати улицом која од Аеродрома води ка аутопуту Београд – Шид и даље редовно.
Зона радова