vest

Весић: Град Београд омогућио да у систем такси превоза уђе нових петсто таксиста

Град Београд омогућио је да у систем такси превоза уђе још петсто таксиста, најавио На основу програма потреба за такси превозом у јавном превозу Београда, планирано је да до 2027. године Београд има 7.006 такси возила.је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

– Решење сам потписао јуче и оно је одмах обављено у „Службеном листу Града Београда” и ступило je на снагу. Број такси возила у систему јавног превоза у Београду биће, дакле, повећан за петсто. Са овим повећањем, број такси возила у Београду износиће 6.410 – рекао је Весић за Беоинфо.

Испит познавања града за оне који су се пријавили да желе да буду нови таксисти у међувремену је обављен, додао је Весић, тако да ће Београд имати већи број такси возила.

– Настављамо са унапређењем такси превоза. Подсећам да је држава обезбедила субвенције за куповину возила, а разговарамо о томе шта можемо додатно да урадимо како би се ова услуга у јавном превозу побољшала. Према плану, циљ је да до 2027. имамо оптимални број возила у граду, а то је 7.006 – закључио је Весић.

На основу новог решења, а по окончању свих ових предмета, требало би да додатних петсто таксиста буде на улицама града за месец до два месеца.