vest

Завршена реконструкција аутобуске окретнице Земун Поље

Аутобуске линије 704, 707, 708 и 709 данас су враћене на свој редовну окретницу у улици Фрање Крча након што су завршени сви планирани радови на реконструкцији овог саобраћајног објекта.

Секретаријат за јавни превоз ове године планира улагање значајних средства у одржавање саобраћајних површина стајалишта и окретница јавног превоза. Почетак летњег реда вожње и смањени обим саобраћаја је одлична прилика да се планирани радови реализују.

Прва аутобуска окретница на којој су завршени радови комплетне реконструкције и обнове је Земун поље у ул. Фрање Крча. Извршена је комплетна замена и изградња нове коловозне конструкције у самој окретницу на преко 700 квадрата, као и близу 2000 квадрата на уклапању коловоза у самој улици Фрање Крча. Такође су изграђени нови тротоари и постављена нова саобраћајна сигнализација. Сам капацитет окретнице је повећан до максималне површине одређене границом регулације и уподобљен повећаном обиму саобраћаја из претходних година, односно свим линијама које на овој позицији врше промену смера кретања 704, 707, 708 и 709. Вредност изведених радова износи приближно 15 милона динара.

Током лета планиран је наставак радова на одржавању аутобуских окретница, а први следећа за коју се припрема план реализације и режим саобраћаја је један од најзначајнијих терминуса у граду, Зелени венац у Југ Богдановој улици.