vest

Нова локална линија 102П на општини Палилула

Почев од недеље 15.09.2024. године успоставља се нова линија јавног превоза 102П (Падинска скела - Бесни Фок - Прелив).

На 30 километара од центра града, после Падинске скеле, између Дунава и Тамиша, налази се једно од најстаријих насеља општине Палилула на левој обали Дунава, насеље Прелив. Изградњом одводних канала, као и  стамбених насеља и имања "Пионир" средином XX века у насељу Бесни Фок, ово подручје је добило конкретну форму и бива стално насељено.

У протеклом периоду становници Бесног Фока и Прелива били су упућени на коришћење јавног превоза изласком на Зрењанински пут или пешачењем до насеља Врбовски. Секретаријат за јавни превоз је донео одлуку да се са почетком нове школске године одговори позитивно на захтеве грађана и успостави нова линија која ће директно опслуживати ова два насеља.

Траса линије 102П биће: ПАДИНСКА СКЕЛА - Дејана Смиљковића - Српског хусарског пука - Зрењанински пут - БЕСНИ ФОК - Прелив - ПРЕЛИВ;

Возила ће у постојећој ситуацији промену смера кретања у насељу Прелив обављати непосредно пре моста преко канал Беланош, док ће се у наредном периоду уколико се кроз програм одржавања улица и путева изврши санација улегнућа и проширење коловоза у зони канала, траса линије продужити и до последњих кућа у насељу.

На линији ће радити возила типа минибус са интервалом наиласка од 60 минута, док детаљан ред вожње можете погледати на сајту Секретаријата за јавни превоз.