vest

Успостављање нове линије 112 на општинама Палилула и Земун

Почев од недеље 15.09.2024. године успоставља се нова линија јавног превоз бр. 112 која ће превозити путнике са леве обале Дунава на општини Палилула, даље путем Северне тангенте и Пупиновог моста до градске општине Земун.

Потреба путника за квалитетнијим превозом на наведеној релацији све је значајнија, због чега је у првом кораку Секретаријат за јавни превоз почев од 01. септембра продужио линију бр. 105Л од Борче до терминуса "Земун (Бачка)". Сада, на основу ранијих захтева корисника, удружења грађана и ГО Палилула, следи увођење нове линије јавног превоза бр. 112 која ће додатно прошити понуду и побољшати квалитет превозне услуге на овом потезу.

На термин увођења линије додатно је утицао најављени почетак радова у Булевару деспота Стефана на изградњи тунелске везе од Карађорђеве улице до Дунавске падине са приступним саобраћајницама у току новембра месеца текуће године, као и других планираних радова у зони Панчевачког моста, због чега је донета одлука да се додатно развије и подстакне коришћење јавног превоза алтернативним правцем преко Пупиновог моста.

Линија бр. 112 ће саобраћати од Земуна до МЗ Рева – Дубока бара следећом трасом: ЗЕМУН (БАЧКА) -  Банатска - Цара Душана - Пупинов мост- Северна тангента- Зрењанински пут - Панчевачки пут - РЕВА /ДУБОКА БАРА/.

Интервал наиласка возила на линији бр. 112 биће 32 минута. Треба напоменути да ће сва возила на наведеним линијама бити нова као резултат набавке и уговора који је почетком јуна Секретаријат за јавни превоз закључио са приватним превозником.