COVID-19 информације

Уступите место здрављу

По повратку градског превоза у редовно стање, и даље је потребно придржавати се правила прописаних од стране Градског завода за јавно здравље. Уступите место здрављу и хвала што се понашате одговорно.

Sneezing icon

Респираторне инфекције

Уколико имате било који симптом респираторне инфекције, молимо вас да одустанете од вожње.

Seat icon

Седење и стајање

Како би се омогућило одговарајуће растојање између путника, наша препорука је да пратите обележена места за седење и стајање унутар возила да бисте на тај начин спречили потенцијално ширење инфекције.

Seat icon

Возна исправа

Сваким уласком у возило потребно је валидирати вознe исправе.

Seat icon

Излазак из возила

Како би се избегло стварање гужве на станицама градског превоза, препорука је да се излазак путника врши на друга и остала врата возила, док се улазак у возило врши на прва врата.

Seat icon

Дистанца

Најефикаснији начин спречавања ширења инфекције је одржавање дистанце, зато је потребно оджавати безбедно растојање у односу на остале путнике у возилу.

Seat icon

Улазак у возило

Услед спречавања стварања гужве, улазак путника у возило је на прва врата, по принципу "један по један". На овај начин се одржава потребна дистанца између сваког путника.

Seat icon

Заштита

Обавезно ношење заштитне маске у возилима јавног превоза путника. На тај начин штитите себе и остале путнике од потенцијалог ширења инфекције.

ЛИНКОВИ